Stora framgångar för klubben i agilitytävlingar

Agiltiytävling den 6 juni
På nationaldagen samlades ett 50-tal hundentusiaster på klubben för att tävla i agility. Detta var klubbens första officiella tävling som innehöll fyra klasser i fem storleksklasser. Totalt sprang de skickliga förarna 160 lopp med sina vältränade hundar. 
Flera ekipage lyckades kamma hem fler än en vinst med sina hundar: Sandra Svensson från Bjuv Brukshundklubb med sin chihuahua Dante, Susanne Karlsson från Svenska Agilityklubben med sin nova scotia duck tolling retriever My och Pia Wärja från Trelleborg Brukshundklubb med sin bordercollie Pax. Emilie Liljegren från Trelleborg Brukshundklubb med sin cavalier king charles spaniel vann till och med tre av de fyra möjliga lopp! 
Även klubbens hemmaekipage presterade mycket bra. Bianca Fagerberg med Ludde kom tvåa i klassen Small och Jessica Strömstedt med sin miniature australian shephard Majken vann i klassen Medium, båda med pinnar. Emma Iversen och mellanpudel Zunny placerades två i klassen Medium med pinnar i den andra och sista klassen. 
Ett stort grattis till dessa flitiga ekipage och alla andra som tävlade för vår klubb, inte minst Ebba Hörte som till och med vann sin klass med tullaren Chopard även om det inte blev någon pinne denna gång. Så bra jobbat! I agility krävs så kallade pinnar för att kliva upp i klasserna och dessa ekipage är nu ett steg närmre uppflyttning till klass 2. 
En upphissad svensk flagga, utställarna Välmående Tassar från Trelleborg och LiWa Design från Örkelljunga med sina fina hundartiklar, de duktiga funktionärerna, de fina ekipagen och det svenska sommarvädret gjorde dagen till en riktig folkfest och succé.  Klubben tackar alla som kom och bidrog till firandet och sponsorerna Purina Pro Plan, ICA Malmborgs, Falsterbo Horse Show, Swebars och LiWa Design för de fina priserna de framgångsrika ekipagen fick.

Inofficiell agility tävling i Trelleborg den 9 juni
Jag kom, jag såg, jag segrade… ungefär så kan man beskriva vår klubbs bedrifter på den inofficiella agilitytävlingen som gick av stapeln i Trelleborg 9 juni. Tävlingen anordnades för att samla ihop pengar till Trelleborg Brukshundklubbs Molly Sandberg som ska representera Sverige på JOAWC –  världsmästerskapet för juniorer. Det var ingen tvekan om att vi som närmsta grannar skulle ställa upp! 
I Blåbärsklass A Small kom Emma Malmqvist med sin Mira 3:a och i klassen Large blev Ellinor Wernquist 1:a med sin flatcoated retriever Stella.
I Blåbärsklass B Large vann Ellinor Wernquist med Stella – en dubbelvinst på första tävlingen någonsin är inte illa! I den här klassen kom även Marie Wallenrodd med sin Sigge 5:a i klassen Medium.
I Hallonklass A kammade Lia Rendin med sin Thea hem en andra plats, och detta ekipage fick i sin tur besöka prispallen två gånger för en tredje plats i Hallonklass B. 
I Hallonklass B vann Anna Nyman med golden retriever Coconut. Inofficiella tävlingar kan räknas som träningstävlingar. För att göra tävlingen lättare plockas de allra svåraste hindren bort. I blåbärsklasserna ingår det endast hopphinder och tunnlar. I hallonklassen har man lagt till slalom hindret för att få en ökad svårighetsgrad. 
Med dessa bedrifter kan vi vara säkra på att vår klubb snart har flera agilityekipage ute på de officiella tävlingsbanorna!

Thea (Ägare Maria Rendin)

Mira (ägare Emma Malmqvist)